Werk aan Duo rolgordijnen. Ze worden breder.

Een duo rolgordijn is bewerkelijk om te maken

Binnen de productgroep ‘rolgordijnen’ is het duo rolgordijn het meest complexe product om te maken. We gingen op bezoek bij een gespecialiseerd bedrijf dat duo rolgordijnen produceert voor de Nederlandse en Belgische markt.

Bij Hewo® kent men het productieproces van haver tot gort.

Hewo is merk fabrikant van raamdecoratie en we mochten het productieproces van een duo rolgordijn volgen. Alles wordt centraal geregeld, van de fabricage van het stof en de componenten. Daarnaast worden de gordijnen ook nog eens op maat gebouwd naar wens van de consument. Deze bestelt via de website en vraagt vaak in eerste instantie gratis kleurstalen aan.  Deze worden per omgaande toegestuurd en de kant kan zo zien of de stof bij zijn/haar inrichting past.  Meestal plaatst de kant dan later een bestelling via de webwinkel.

De productie en wat is nu zo moeilijk aan het maken van duo rolgordijnen

Het duorolgordijn stof wordt op 280 cm breed geweven.  Dit is een beperkte factor voor mensen met grote ramen.  Voor hen is er goed nieuws Binnen enkele weken zal er ook een collectie beschikbaar komen op 320 cm breed. Hoe gaat de productie nu precies in zijn werk.  De rol stof wordt op de snijtafel gelegd en afgerold waarbij het doek streng gecontroleerd wordt op weeffouten of het krom trekken van de horizontale banen. Dit krom trekken vormt het grootste percentage afkeur in stof.  Je kunt deze banen niet recht maken. Doe je dit toch dan zal er een spanningsveld ontstaan. Nadat de stof gekeurd is, wordt deze op maat gesneden met speciale apparatuur.

Aluminium constructie

Een goed duo rolgordijn op maat ( beschrijving) heeft een solide aluminium behuizing, een stevige rol buis. Een goed optrek mechaniek zorgt voor het comfortabel bedienen van het gordijn.  Nadat het stof is gesneden wordt het voorzien van kunststof pezen aan de uiteinden. Deze worden in de rolbuis en in de cassette geschoven.  Vervolgens wordt het rolgordijn afgebouwd, echt opgehangen, getest en afgesteld.  Daarna wordt het verpakt en verzonden. Het productieproces kun je ook op film zien bij SBS6 met John de Wolf.