De grote verbouwing is klaar. Tijd om raamdecoratie te kiezen

Waar let je op bij bij de keuze van raamdecoratie?

Een mooi interieur wordt mede bepaald door de keuze van de juiste raamdecoratie. Deze bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis.  Je kunt nogal wat sferen oproepen. Denk bijvoorbeeld eens aan een strak modern interieur met een minimalistische en zakelijke uitstraling, of juist een knus, warm en sfeervolle woonkamer.  Je kunt met de soorten raamdecoratie die er anno 2018 zijn alle kanten uit. Het is net als bij schoenen zoals Nike Air max. Het gaat om de uitstraling.

Raamdecoratie Woonkamer

Woonkamers hebben vaak grote ramen. Hier kun je in de regel het gemakkelijkst een keuze maken. Want, bijna alle raamdecoraties passen hier. Het gaat dus enkel nog om sfeer, en die creëer je met de juiste raambekleding zó.

Moderne woonkamer
 Bron: Rolgordijnen.eu

Warme sfeervolle Woonkamer

 Bron: https://raamdecoratieshop.be

Vintage Woonkamer

Retro woonkamerinrichting

Bron: Wooninspiratie.nu

We hebben je drie verschillende woonkamers laten zien. Je ziet dat de sfeer die je maakt nogal verschillend is.  Zó heeft de vintage woonkamer dunne voile gordijnen die heel subtiel aanwezig zijn omdat de rest al erg druk is. Je kunt dus heel gemakkelijk zelf bepalen hoe druk je kamer wordt.  Combineer de juiste kleur en soort raamdecoratie die qua vorm past  bij je meubels, vloer, wand en raam en je zult zien dat je huiskamer een juweeltje wordt.

Raambekleding voor de keuken

Het is hier belangrijk of je raamdecoratie dicht bij het aanrecht hangt en of er vlekken op kunnen komen. Is dit het geval, kies dan bijvoorbeeld voor iets afwasbaars,  een jaloezie, vouwgordijn of een afwasbaar screen rolgordijn. Ook in de keuken kun je eenvoudig bepaalde kleuren en trends doorvoeren. De ramen zijn er meestal kleiner. Let er dus op dat de verhoudingen goed blijven en een raambekleding niet te pompeus wordt. Het moet in de juiste verhouding tot het raam staan.

Raamdecoraties voor de badkamer

Let er hier vooral op dat het gekozen product goed tegen vocht kan en dat het in gesloten toestand ondoorzichtig is zodat de buren of passanten je niet kunnen zien.

Raambekleding voor de slaapkamer

Als je vaker overdag slaapt, is het kiezen van iets wat verduisterend werkt voor de hand liggend.  Denk hierbij aan verduisterende rolgordijnen of een verduisterend duo rolgordijn. Dat zijn beide goede oplossingen om de slaapkamer donker te maken.